Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Άξονας Συμμετρίας




ΚΛΙΚ, ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βρες πόσους άξονες συμμετρίας έχουν τα σχήματα.
Πληκτρολόγησε τον αντίστοιχο αριθμό και πάτησε 
enter για να ελέγξεις την απάντησή σου.
ΚΛΙΚ, ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Φυλετικές διακρίσεις

"Διεθνής ημέρα για την εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων και του Ρατσισμού"

«Ειρήνη» - Η ιστορία ενός παιδιού πρόσφυγα

Η Ειρήνη είναι ένα μικρό κορίτσι που αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι της. Στην αρχή βιώνει την ανασφάλεια και την απόρριψη μέχρι να βρει προστασία, αγάπη και ζεστασιά στο πιο απίθανο μέρος.

                                                                                ΠΗΓΗ:UNHCR GREECENHNHCR Greece

Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή



Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή  ή σαρακοστή είναι χριστιανική χρονική περίοδος νηστείας. Είναι η αρχαιότερη από τις μεγάλες νηστείες της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Καθιερώθηκε τον 4ο αιώνα. Αρχικά διαρκούσε έξι εβδομάδες ενώ αργότερα προστέθηκε και η έβδομη εβδομάδα. Ονομάζεται "Σαρακοστή" γιατί περιλαμβάνει σαράντα ημέρες νηστείας.Η ονομασία Τεσσαρακοστή κατ'άρχάς σήμαινε την τεσσαρακοστή ημέρα πριν το Πάσχα, γρήγορα όμως το όνομα δώθηκε σε όλη την περίοδο της νηστείας πριν το Πάσχα. Πολλοί εκλάμβαναν και τη Μεγάλη Εβδομάδα ως συμπεριλμβανόμενη στη Μεγάλη Τεσσαρακοστή, οπότε ο χρόνος των τεσσαράκοντα ημερών διευρυνόταν[1] Ο χαρακτηρισμός "Μεγάλη" δε δίνεται για τη μεγάλη διάρκειά της, αλλά για τη σημασία της, σε ανάμνηση των Παθών του Χριστού. Η Μεγάλη Σαρακοστή αποτελεί την προετοιμασία των πιστών για τη γιορτή της Ανάστασης του Χριστού από την οποία και προσδιορίζεται κατ' έτος ως κινητή περίοδος. Διαρκεί από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή πριν το Σάββατο του Λαζάρου, οπότε ακολουθεί η Κυριακή των Βαΐων και η Μεγάλη Εβδομάδα. Η δε Κυριακή των Βαΐων είναι η τελευταία ημέρα της περιόδου αυτής. Η Μεγάλη Εβδομάδα δεν περιλαμβάνεται στη Σαρακοστή αν και συνεχίζεται η νηστεία που είναι ιδιαίτερα αυστηρότερη. Στη πραγματικότητα μαζί με την εβδομάδα των Αγίων Παθών είναι πεντηκονθήμερη περίοδος.

                                                     ΧΡΗΣΤΟΣ

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Η κυρά Σαρακοστή


Με στόμα ανύπαρκτο -λόγω της νηστείας- με τα χέρια σταυρωμένα -λόγω της προσευχής- και με ποδαράκια επτά -να συμβολίζουν τις επτά βδομάδες απ'τις Απόκριες μέχρι την Ανάσταση- η κυρά Σαρακοστή υπήρξε, τρόπον τινά, η "βασίλισσα" του νηστίσιμου Σαραντάμερου (ουσιαστικά πενηνταήμερου όμως) που ξεκινά την Καθαρά Δευτέρα. Επικράτησε η συμβολική ονομασία Σαρακοστή, σε αναλογία με το σαρανταήμερο που νήστεψε ο Χριστός στην έρημο μετά τη βάφτισή του, όμως, καθώς συμπεριλαμβάνεται σε αυτήν και η νηστεία της Μεγαλοβδομάδας, οι μέρες πλησιάζουν τις πενήντα.


Ο λαογράφος μας Γεώργιος Μέγας ("Ελληνικές γιορτές και έθιμα της λαϊκής λατρείας") καταγράφει πως κάποτε "τις τρεις πρώτες μέρες η νηστεία ήταν απόλυτη. Ούτε ψωμί ούτε νερό! Συνήθως γυναίκες, νέες και γριές, τηρούν το "τριήμερο" και αυτές τις τιμούν με το να τους παραθέτουν την Καθαρά Δευτέρα τραπέζι με ειδικά φαγητά (καρυδόπιτα, σούπα με φασόλια και πετιμέζι) και με την προσφορά δώρων (μαντίλια, μαξιλαρόπανα, κτλ)."Ο Φίλιππος Βρετάκος, όμως, ("Οι δώδεκα μήνες του έτους και αι κυριώτεραι εορταί των") παραθέτει και μια διευκρινιστική φράση του Δ.Καμπούρογλου ("Ιστορία των Αθηνών"), πως "μόνον σαν εβουτούσε ο ήλιος έτρωγαν λιγάκι ψωμάκι με νερό, όσα για ζωή".


Συνεχίζει ο Γεώργιος Μέγας "άλλοτε, που έλειπαν image026.jpgτα ημερολόγια και ήθελαν να έχουν κάποια αντίληψη του χρόνου στη διάρκεια της Μεγάλης Σαρακοστής, οι άνθρωποι του λαού είχαν βρει ένα εύκολο μέσο' παρίσταναν τη Σαρακοστή εικονικά σαν Καλόγρια.


Έπαιρναν μια κόλλα χαρτί κι εσχεδίαζαν με το ψαλίδι μια γυναίκα. Η κυρά Σαρακοστή δεν έχει στόμα, γιατί είναι όλο νηστεία' τα χέρια της είναι σταυρωμένα για τις προσευχές. Έχει 7 πόδια, τις 7 εβδομάδες της Σαρακοστής. Κάθε Σάββατο κόβουμε κι ένα πόδι. Το τελευταίο πόδι το κόβουμε το Μεγάλο Σάββατο, το βάζουμε μέσα σ'ένα ξερό σύκο ή καρύδι κι όποιος το βρει του φέρνει γούρι! (Χίος)


Στον Πόντο:


παίρνουν μια πατάτα ψημένη ή ένα κρεμμύδι, μπήγουν επάνω ακτινοειδώς 7 φτερά κότας, το δένουν από το ταβάνι και κρέμεται όλη τη Σαρακοστή. Μια μια βδομάδα που περνάει, βγάζουν από ένα φτερό. Λέγεται "κουκουράς" και είναι το φόβητρο των μικρών."


Άλλοτε, πάλι, κι αλλού, την κυρά Σαρακοστή την πλάθαν με ζυμάρι, γι'αυτό και μας έχει διασωθεί το τραγουδάκι:


Την Κυρά Σαρακοστή


που είναι έθιμο παλιό


οι γιαγιάδες μας τη φτιάχναν


με αλεύρι και νερό!


Για στολίδι της φορούσαν


στο κεφάλι της σταυρό


και το στόμα της ξεχνούσαν


γιατί νήστευε καιρό!


Και μετρούσαν τις ημέρες


με τα πόδια της τα εφτά


κόβαν ένα τη βδομάδα,


μέχρι να ρθει η Πασχαλιά!


Αναφέρει ακόμη ο Μέγας: "Τη Σαρακοστή επικρατούν και διάφορες συνήθειες κοινωνικής μάλλον μορφής, όπως η διανομή ειδικών φαγητών σε γείτονες και παιδιά, το τραγούδημα των ξένων, οι κούνιες, κτλ. Π.χ. στη Σινώπη συνηθίζεται το "ξινοφάι": ρεβίθια, φασόλια, κάστανα, σταφίδες, βράζονται πολύ, μαζί με πληγούρι ή κουρκούτι, ζάχαρη και πετιμέζι μελωμένο κι έπειτα τσιγαρίζονται με κρεμμύδι και λάδι. Το μοίραζαν τη Μεγάλη Σαρακοστή σ'όλη τη γειτονιά για ψυχκιό. Στην Αμοργό, μόλις μπει η Σαρακοστή ζυμώνουν και κάνουν ανθρωπάκια με μύτη, με στόμα, με μάτια και τα δίνουν στα παιδιά' αυτοί είναι οι Λάζαροι."


Παρατηρούμε πως έθιμα, όπως τούτα τα λαζαράκια, αλλά και οι λαζαρίνες, που εξακολουθούν να επιζούν σήμερα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας το Σάββατο του Λαζάρου, παλαιότερα λάμβαναν χώρα και καθ'όλη την περίοδο της Σαρακοστής. Ο Μέγας αναφέρει ακόμη: "Στα Βέντζια της Δ.Μακεδονίας από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι του Λαζάρου τα κορίτσια τραγουδούν το Λάζαρο. Μόλις εμφανιστεί ξένος στο χωριό, όλα τα κορίτσια, μικρά και μεγάλα, τον επισκέπτονται στο σπίτι όπου κόνεψε και τον τραγουδούν (τραγούδια της ξενιτιάς, εγκωμιαστικά, κλπ). Στην Κάρπαθο όλες τις Κυριακές της Μεγάλης Σαρακοστής μέχρι των Βαϊων και τη γιορτή του Ευαγγελισμού


οι κόρες κάνουν κούνια σε κάποιο ευρύχωρο σπίτι και τραγουδούν τα "καλημεριστά", ήτοι δίστιχα εγκωμιαστικά των νέων, που ανεβαίνουν στην κούνια ή των ξενιτεμένων. Συγχρόνως οι προκαθήμενοι νέοι και νέαι παίζουν ένα παιγνίδι, το "στρόπο"' δηλαδή με μίαν χονδρήν μανδήλαν συνεστραμμένην ένας νέος κτυπά μίαν νέαν της αρεσκείας του όπου τύχη, έως ου αύτη στέρξη και ανοίξη το χέρι της και δεχθή εις την παλάμην τρία ισχυρά κτυπήματα. Η κόρη με την σειράν της κάμνει το ίδιον εις όποιον νέον θέλει, ιδία όποιον συμπαθεί. ("Σύμμεικτα Καρπάθου")


Συχνές είναι τη Μεγάλη Σαρακοστή οι ολονυχτίες, οι αγρυπνίες στις εκκλησίες. Για τις αγρυπνίες αυτές τα παλιότερα χρόνια οι κάτοικοι ξυπνούσαν από τον "Τουμπακάρη", που τριγύριζε στους δρόμους χτυπώντας τα τύμπανα. Ως ανταμοιβή έπαιρνε το Πάσχα κουλούρια, αυγά και τυρί. (Σκύρος)."


Μας πληροφορεί ο Βρετάκος: "Εκάστην Τετάρτη και Παρακευή της Μεγάλης Σαρακοστής γίνεται λειτουργία, η οποία λέγεται των "Προηγιασμένων" ή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, λέγεται δε ούτω διότι έχουν προηγιασθή τα δώρα από την λειτουργίαν του Σαββάτου ή της Κυριακής. Κατά τας ημέρας αυτάς των Προηγιασμένων, όσοι εκ των Χριστιανών επιθυμούν, δύναται να κοινωνήσουν." Σήμερα, σε μας τουλάχιστον τούτο γίνεται πλέον μια Τετάρτη ή Παρασκευή και όχι καθ'όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής.


Όσο "ως προς το διατί επεβλήθη η νηστεία", ο Βρετάκος αναφέρει και την άποψη κάποιων που "υποστηρίζουν ότι επεβλήθη δια λόγους υγιεινής και όχι θρησκευτικούς προς αποτοξίνωσιν του ανθρωπίνου οργανισμού. Εις την επίρρωσιν της γνώμης των αυτής λέγουν: Η νηστεία ωρίσθη εις τοιούτον χρόνον εκάστης εποχής του έτους, ώστε τα φαγητά από τα οποία απέχει κατ'αυτήν ο άνθρωπος να δύναται να αντικαταστήση αυτά δι' άλλων τοιούτων της εποχής της νηστείας."


Ακόμη καταγράφει πως: "Ο λαός όταν θέλη να χαρακτηρίση μίαν γυναίκα ως υψηλήν και αδύνατην, λέγει περί αυτής: "είναι σαν μακρυά Σαρακοστή ή Σαρακοστιανή" (κατ'αντίθεσιν προς την Πασχαλινήν, που είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της). Είς την Μεσσηνίαν έχουν την παροιμίαν "Από μπρος Σαρακοστή κι από πίσω Πασχαλιά" όταν θέλουν να χαρακτηρίσουν μίαν γυναίκα ότι είναι άσχημη μεν, αλλά με πλούσια μαλλιά. Παρόμοιαν παροιμίαν είχον και οι Βυζαντινοί: "Από μπρος Τεσσαρακοστή και όπισθεν Πάσχα". "


Φυσικά, εκτός όλων τούτων, κατά τις πέντε πρώτες Παρασκευές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής ψάλλονται οι "Χαιρετισμοί της Παναγιάς" (την τελευταία δε, ολόκληρος ο "Ακάθιστος Ύμνος"), ενώ το πρώτο Σάββατο, των Αγίων Θεοδώρων, θεωρείται κι αυτό "Ψυχοσάββατο".


Καλή Σαρακοστή! 
                                                                             ΠΗΓΗ:http://www.agioritikovima.gr

Ο Πέρης και η Κάτια α΄ δημοτικού



                ΚΛΙΚ, ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Οι 20 μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας

Οι πρωτεύουσες της Ευρώπης


                     
                   
              ΚΛΙΚ, ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Οι χώρες της Ευρώπης

Παίξε με την ώρα




 
                   ΚΛΙΚ, ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαθαίνω το ευρώ



                         ΚΛΙΚ, ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίξε με τα ευρώ και φτιάξε το ποσό που σου ζητάει κάθε φορά.

Τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Πέρης και Κάτια Γ΄τάξη

Πέρης και Κάτια Ε΄τάξη

Πέρης και Κάτια Β΄τάξη

Τα μέρη του άνθους

Σπονδυλωτά και ασπόνδυλα ζώα

Μαθαίνω την προπαίδεια

Κατασκευή χαρταετών στην τάξη








Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΑΪΝΣΤΑΊΝ


ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ (ΟΥΛΜ ) (ulm ) ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ .ΣΠΟΥΔΑΣΕ  ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΟΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟ 1990 ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΥΠΟΗΚΟΟΤΗΤΑ ΔΟΥΛΕΨΕ ΓΙΑ 2 ΜΗΝΕΣ ΩΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ  ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟ 1902 ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΕ ΩΣ ΕΞΕΤΑΣΤΗΣ ΣΤΟ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΩΝ ΣΤΗ ΒΕΡΝΗ. ΤΟ 1921 ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ  ΤΟΥ ΣΤΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ( ΦΩΤΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ). ΤΟ  1940  ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΘΗΚΕ  ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ.
ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΣΤΟ   ΠΡΙΝΣΤΟΝ  ΤΟΥ  ΝΙΟΥ ΤΖΕΡΣΕΕΊ  ΣΤΙΣ  18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  ΤΟΥ  1955  .

                                                                                                                            ΜΑΧΗ

Κολλητές για πάντα!

Το βιβλίο με λίγα λόγια  
    Η Ρουμπίνη και η Εβίτα είναι φίλες από τη μέρα που γεννήθηκαν. Ποτέ δεν τις πείραξε το γεγονός ότι στη Ρουμπίνη αρέσει το ποδόσφαιρο ενώ στην Εβίτα η ζωγραφική, ή  ότι η Ρουμπίνη φλυαρεί ακατάσχετα ενώ η Εβίτα κάθεται και ακούει. Μοιράζονται τα πάντα. Μια μέρα όμως η Ρουμπίνη ανακάλυψε ότι υπάρχει ένα μυστικό που η Εβίτα δε μοιράστηκε μαζί της. Θα σταθεί αυτό αφορμή για να διατηρηθεί η φιλία τους; 

Συγγραφέας: Τζάκλιν Ουίλσον

Ο πρίγκιπας και ο φτωχός

Το βιβλίο με λίγα λόγια
Πριν από πολλά χρόνια γεννήθηκαν δυο αγόρια, ο Τομ Κάντι, που ήταν φτωχός, και ο Εδουάρδος Τιδόρ, που ήταν πάρα πολύ πλούσιος. Ήταν σαν δίδυμα. Όταν μεγάλωσαν, συναντήθηκαν τυχαία στο παλάτι του Εδουάρδου. Εκεί συζήτησαν και έφαγαν. Ξαφνικά τους ήρθε μια ιδέα, να "αλλάξουν ζωές", δηλαδή να γίνει ο φτωχός πλούσιος και ο πλούσιος φτωχός. Έτσι  καθένας κατάλαβε τι περνάει κάθε άνθρωπος. Στο τέλος έγιναν φίλοι και δε χώρισαν ποτέ.

Συγγραφέας: Μαρκ Τουέιν

                                                                    Παναγιώτης

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Η ΓΕΡΑΚΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΝΕΡΕΝΙΟΣ


Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση της πέμπτης τάξης

Τo φαινόμενο του θερμοκηπίου



Τo φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι μια φυσική διαδικασία. Το χρειαζόμαστε για να διατηρούμε τη Γη μας ζεστή, ώστε να υπάρχει ζωή και ανάπτυξη. Δίχως αυτό, η Γη θα ήταν κρύα περίπου -20 oC, και δεν θα μπορούσε να υπάρχει ζωή. Αντιθέτως, η μέση θερμοκρασία της Γης διατηρείται στο επίπεδο των 15 oC, χάρη στο φαινόμενο αυτό. Τα αέρια του θερμοκηπίου σχηματίζουν ένα 'στρώμα' πάνω από το έδαφος της Γης σε ένα ορισμένο ύψος, ώστε αφού επιτρέψουν να εισέλθει η υπέρυθρη ακτινοβολία του ήλιου, αυτή απορροφάται κατά ένα μέρος από τη Γη και την ατμόσφαιρα.

 


Εν συνεχεία η υπόλοιπη ακτινοβολία την επανεκπέμπεται η Γη, που ένα τμήμα της φεύγει προς το διάστημα και το υπόλοιπο εγκλωβίζεται από το στρώμα των αερίων του θερμοκηπίου. Ένα μέρος λοιπόν της ηλιακής ακτινοβολίας κατά την είσοδο της, περνά αναλλοίωτη στην ατμόσφαιρα, φτάνει στην επιφάνεια του εδάφους και ακτινοβολείται προς τα πάνω με μεγαλύτερο μήκος κύματος. 
Ένα μέρος αυτής απορροφάται από την ατμόσφαιρα, τη θερμαίνει και επανεκπέμπεται στην επιφάνεια του εδάφους. Το στρώμα των αερίων λοιπόν, επιτρέπει τη διέλευση της ακτινοβολίας αλλά ταυτόχρονα την εγκλωβίζει, μοιάζει με τη λειτουργία ενός θερμοκηπίου και ο Γάλλος μαθηματικός Fourier το ονόμασε το 1822 «Φαινόμενο Θερμοκηπίου».

                                                                                           Ζ.Δ

ΕΝΑ ΠΟΝΤΙΚΙ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ


Στο βιβλίο της Χρυσάνθης Τσιαμπαλή Ο Ευγένιος και η Ζορζέτ είναι δύο χαριτωμένα ποντικάκια που ζουν στη σοφίτα ενός σπιτιού. Όμως ξαφνικά την  ζωούλα τους την ταράζει ένα ποντίκι που όχι μονό ζει μαζί με την οικογένεια αλλά ο πατέρας του σπιτιού είπε στα παιδιά  να το «προσέχουν σαν τα μάτια τους». Ο Ευγένιος και η Ζορζέτ προσπαθούν να το γνωρίσουν αλλά η Χοντροπαλή η γάτα του σπιτιού τα κυνηγάει. Αλλά κάποια στιγμή τα ποντικάκια το καταλαβαίνουν και τότε...           
    


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΤΣΙΑΜΠΑΛΗ-ΚΕΛΕΠΟΥΡΗ γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1975 στη Λάρισα, όπου ζει. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 2009 είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα βιβλία της ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΑΣ ΜΠΑΛΙΤΣΑΣ, ΕΝΑ ΠΟΝΤΙΚΙ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ (Βραβείο Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2009), Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΥΜΩΜΕΝΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ, ΕΝΑΣ ΚΗΠΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΨΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΗΣ ΑΛΕΠΟΥΣ, Η ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ και ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΚΥΛΑ.
                                                                                                               Ζ.Δ 

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ



Μια διαφορετική βιβλιοπαρουσίαση έλαβε χώρα στο σχολείο μας με πρωταγωνιστές τη συγγραφέα Αναστασία Ευσταθίου και τους μαθητές των Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξεων. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την κυρία Ευσταθίου και να προβληματιστούν μέσα από τα βιβλία της. Παρουσίασαν  δρώμενα με ήρωες από τα βιβλία: "η Γερακίνα και ο πρίγκιπας Νερένιος", "Με το μελάνι της σουπιάς" και απόλαυσαν το "σεντούκι" με το απίθανο περιεχόμενό του.